תכונות:
רהיטי גן קפיטול מייבאים את רהיטי עץ לגן מוייטנאם ושם מייצרים את הפריטים מעץ האפיטונג – Apitong.
עץ האפיטונג הוא אחד מסוגי העץ היותר מיוחדים ומתאימים לתעשיית רהיטי הגן. כתוצאה מתכונותיו המיוחדות, עץ האפיטונג כובש מיום ליום יותר ויותר את תשומת הלב של רוב הלקוחות. עץ זה מתאפיין בחוזק גבוה במיוחד, בגלל שצפיפות החומר של עץ האפיטונג היא גבוהה ב-25% מצפיפות עץ הטיק.
נתונים אלה הופכים את העץ לחומר מבוקש בתעשיית בנית כלי שיט וסיפונים של אוניות.
לאחר כריתת העץ מהיער נכנס גזע העץ לתהליך של האמפרגנציה, שלב חשוב ביותר שנותן לעץ את יכולת העמידות שלו בתנאי מזג אוויר קשים,
בתהליך זה מחדירים לתוך העץ חומרי חיטוי ואז הוא עובר לאחסנה לייבוש ממושך. לאחר תקופה של מספר חודשים העץ מוכן לחיתוך ולייצור רהיטי עץ שונים.
בקפיטול מודעים לחשיבות התהליך ומקפידים לביצועו אצל היצרנים השונים.
פריטים:
רהיטי עץ משרים אוירה של חמימות, ניתן לקבל פריטים רבים כמו שולחנות להגדלה וקבועים שולחנות קטנים ושולחנות נמוכים. כסאות מתקפלים,
כסאות קבועים, כסאות קטנים וגם גדולים. כסאות נוח, מיטות שיזוף, נדנדות עגלות וספסלים, מערכות ישיבה ועוד פריטים רבים של ריהוט מעץ.
תחזוקה:
העץ הוא חומר טבעי ועל כן דורש תחזוקה שוטפת. את העץ יש לשמן 2-4 פעמים בשנה בהתאם לחשיפה לשמש. השמש מיבשת את העץ מה שגורם לשינוי בגוון העץ, פעולה פשוטה של ניגוב ריהוט מעץ בבד כותנה עם שמן מתאים, מחדש את העץ ומחזיר לו את הגוון הטבעי. כמובן שישנה אפשרות לצבוע את העץ בצבעים שאוטמים את העץ ומורידים את רמת התחזוקה למינימום. אחד הצבעים הטובים הוא ה"יכט ורניש" חומר בסגנון של לקה. לאוהבים את המראה הטבעי של העץ אנו ברהיטי גן קפיטול ממליצים לשמן את ולא לצבוע גם עם הדבר דורש להקצות אחת לכמה חודשים את הטיפול לזה.
|